GOLFUL


Golful este un joc sportiv în care competitorii, folosind diverse crose, lovesc mingile și încercă sa le introducă, pe rând, în cupele (gaurile) unui teren de golf, din cât mai putine lovituri.

Jocul se desfășoară pe trasee de golf, fiecare având o formă particulară, conform reliefului pe care este construit – aceste trasee avand în general 9 sau 18 cupe.

Milioane de oameni joacă golf în fiecare zi din întreaga lume. Tinerii și bătrânii, bărbați și femei, se bucură de jocul care își urmărește rădăcinile in istoria moderna, încă de la începutul secolului al XV-lea, in Scotia.

Golful profesionit, este al doilea sport ca numar de practicanti din lume, dupa fotbal, cu competitii de anvergura si premii record.
Poate fi practicat indiferent de vârsta si aptitudini fizice, dar este solicitant si cere îndemânare pentru cei care doresc performante.

Principiile acestui sport sunt :


Integritate
100%
Incredere
100%
Responsabilitate
100%
Perseverenta si concentrare
100%
Dezvoltarea atitudinilor pozitive
100%
Comunitate si prietenie
100%

Golful se bucura de cea mai mare popularitate in SUA, unde exista peste 17,000 de terenuri. Urmatoarele tari in top sunt Marea Britanie, Japonia, Canada si Australia unde sunt peste 1000 de terenuri.

Golful promoveaza fair-play-ul, sportivitatea si respectul fata de ceilalti concurenti, intr-un joc competitiv.

Avand la baza aceste principia solide pe care se concentreaza, acest sport este o activitate potrivita si pentru copii, contribuind la dezvoltarea armonioasa a personalitatii lor.